tirsdag den 31. marts 2009

Lago de Nicaragua 2/2


Udover en fantastisk historie danner søen også ramme om mere end 2000 menneskers liv. Alle disse mennesker bo fast på en af de 365 øer i søer. Nogle er fiskere, andre er vagtmænd på de øer som mange rige nicaraguanere har købt og andre er bådførere. Man bliver født på søen og man dør der også. I det samfund der findes i søen, er der en skole samt 2 kirker. En til katolikkere samt en til evangelisterne. Man kan således se børn der ro i skole eller om søndagen se hele familien i det fineste puds, ro til kirken. Søndag er samtidig vaskedag, både for tøj samt for mennesker, ikke mindst børnene. Vandet i søen er rent og bliver brugt til alt. Søen danner ramme om familiens liv. Hele deres liv og eksistens afhænger er af søen.
De rigeste familier i Nicaragua har købt en ø i søen. En ø, som er et håndværkertilbud, på ca. 800 m2 koster ca. 500.000 kr. Dertil skal lægges betaling for betonfundament, pool samt en eksklusiv bolig. Logistikmæssigt er det ikke nemt at bygge på en lille ø i en sø. Alle materialer skal sejles derud, så der spenderes hurtigt 2-3 millioner. Hvis man er rig og bor i hovedstaden bruger man typisk kun sin ø i weekenderne samt i ferierne. Man har så i den ene ende af øen bygget et lille hus til vagtfamilien, der bor der og passer på ejendommen. Nogle øer har egen tennisbane og i al beskedenhed har de bedste hoteller i Granada deres egen ø. Man pakker så typisk en frokostkurv og inviterer sine gæster med ud på sin ø. Her bliver frokosten så fortæret, mens man nyder stilheden, naturen og den friske luft.
Søen er rig på dyr. Hvad enten det er fugle eller fisk. Der er meget stille på søen, hvilket tiltrækker mange dyr. Der kan nævnes hajer, krokodiller, savfisk, store rovfugle, hejre samt i massevis af grisefugle. Det er en meget flot og graciøs fugl, som man kan sidde og beundre, lige indtil den åbner næbbet og siger som en gris. Massevis af åkander danner en fredfyldt og imponerende kulisse for et hårdt liv på søen.
3 gange om ugen afgår der en mindre færge fra Granada til San Juan. San Juan ligger ved mundingen af floden Rio san Juan, der danner grænse til Costa Rica. Færgen afgår om eftermiddagen, man er fremme næste morgen og turen tager 14 timer. Man kan for 25 kr. købe sig en plads på denne tur. Der er 2 andre muligheder for at komme til denne fantastiske by, der ligger med ryggen til Nicaraguas regnskov. Man kan flyve i et propelfly fra hovedstaden til byen eller man kan køre på ladet af en lastbil, da anden transport generelt ikke er muligt.
Både p.g.a. hajer og krokodiller, men også fordi der ikke er tradition for det, svømmer nicaraguanerne ikke. Det er meget sjældent, at man kan møde en, der kan svømme. Man kan til nød se børn, der bader i vandkanten, iført deres almindelige tøj, mens mor og far er inde på land. Der er masser af kratersøer, der oven i købet er opvarmede samt h.h.v. Stillehavet og det caribiske hav, hvor der er mulighed for at bade. Det kan ikke imponerer en nicaraguaner. Ligesom amerikanerne er de kraftige tilhængere af swimmingpools.
http://picasaweb.google.dk/familiensigvardsen/PuertoAseseEnLagoDeNicaragua?feat=directlink

Ingen kommentarer:

Send en kommentar