torsdag den 7. maj 2009

Skolemesterskab i dans
















De sidste 2 måneder har Freja gået til dans på skolen. Den årlige konkurrence om skolemesterskabet står for døren. Hver klasse har fået tildelt en dansetræner, der skal udarbejde en dans til præsentation ved mesterskabet. Man træner så typisk 5-6 timer ugl. efter skoletid.
Der er stor prestige i at vinde skolemesterskabet, men konkurrencen er ulige da specielt de ældste klasser har stor fordel af at have deltaget i de foregående års mesterskaber. Vinderholdet samt nummer 2 går videre til distriktsmesterskabet.
Frejas dansetræner er lidt af et kapital for sig selv. Freja går på en meget katolsk skole med meget deltagende og undervisende nonner. På trods af den katolske kirkes normale forhold til homoseksuelle, skulle man umiddelbart tro, at en homoseksuel som dansetræner ville være absolut umuligt. Han er endda bøsse med meget stort B!!! Men intet er umuligt i dette land. Han er suverænt byens bedste dansetræner, hvorfor han også har trænet den nyeste klasse i konkurrencen for at udligne forskellen. Der har flere gange været lidt knurren blandt drengene. De syntes at dansen har været lidt for tøset, lidt for meget cheerleader dans, men som dansetræneren slog fast: når vi tøser kan, så kan I drenge også. Hovedet på sømmet var dog, da han bestemte at dansedragten skulle være pink og sort og at alle skulle males i hovedet med pink og sort tusch. Hvilket han i øvrigt selv stod for.
Hver klasse viser sin dans på en af ugens hverdage og om søndagen er der så finale, hvor vinderen kåres. Frejas klasse har i ugens løb lavet pon-poner samt bannere til opvisningen. Klassen valgte at kalde sig de super seje på dansk!!! Stemningen var pisket i vejret, da mange tilskuere også havde indfundet sig på skolen. Nicaraguanske familier kan være rimelige store. Opvisningen gik godt og nu var det bare at se frem til søndag hvor finalen skulle være.
Høj musik, live band, salg af alverdens mad og drikkevarer. Alt hvad der skal til for at lave en vellykket søndag i Nicaragua. Meget mod forventning fik Frejas klasse andenpladsen. Stor glæde hos nogle og mange tårer hos andre. Jeg må desværre beklage, at billedkvaliteten er ringe. Jeg måtte kæmpe mod frådende forældre og dusinvis af professionelle fotografer, der i stort tal ankomme til disse arrangementer for at tage billeder. De sælges så senere til forældrene.

Link til video af opvisningen.

2 kommentarer:

  1. Hej med jer. Hvor ser det godt ud. Det må være en hel anden verden for Freja. Kan se at hun har det godt. Kan man forresten reserverer plads i poolen?

    SvarSlet
  2. Det har været en hård opstart for Freja, da både sproget, skolen og daglig dagen er meget anderledes. Men det er begyndt at lysne og specielt skolen og veninderne går det rigtig fint med. Der er allerede reserveret plads til dig ved pool kanten.
    P.S. Har finanskrisen været blid ved dig :-)?

    SvarSlet