søndag den 24. maj 2009

Nicaragua vs. Danmark


I Nicaragua kræves der for at føre en cykel, at man skal til en cykelprøve. Det tager det meste af en dag og koster 10 kr. eller ca. 1/3 dagsløn. Man får så også en nummerplade til sin cykel. Der er ikke mange hernede, der har en sådanne til sin cykel.


I Danmark har vi en ide om, at vi har meget bureaukrati, men det er til at leve, da Sverige har mere. Men når man så har stiftet bekendtskab med Sverige og fundet ud af, at de intet bureaukrati har i forhold til danmark, er det dejligt at finde ud af, at Nicaragua har mere bureaukrati end Danmark. Ikke lige det man forventer. Man har alle de regler man kender fra Danmark, plus mange flere. Dette land og nabolandene i øvrigt er mindst lige så gennemreguleret som Europa. Forskellen er bare at man i denne del af verden ikke tager reglerne så tungt. Byggeansøgninger med mindst de samme restriktioner som derhjemme. Behandlingstiden og den ud kørende kontrol af byggerier er meget hårdere end derhjemme. Man kan ikke blive begravet på en kirkegård uden sin fødselsattest. Dette gør at man bestemt ikke skal lave nyttehave i sit ny indkøbte hus.


Der er kommet nye pengesedler hernede og som alle andre steder i verden skal der være 2 underskrifter på pengesedlerne, men det var desværre kun nationalbankdirektøren der havde tid den dag. Officielt er de ugyldige, men det tager man ikke så tungt hernede, det ligner jo meget godt.


Man kan uden problemer leje uniformerede politibetjente incl. deres håndvåben og andet isenkram, hvis man holder en fest. Kunne være oplagt at eksportere denne ide til Danmark når familiens påskefrokost nærmer sig.


Den sværeste og absolut mest umulige at lære i dette land, er deres hilsen. Man siger adios/farvel når man mødes. Vi er jo vant til, at man siger : hej, dav, mojn, hello, hi. Jeg har til dato endnu ikke lært dette og det har bestemt givet mig komplekser. Jeg går og koncentrerer mig på gaden for at sige det rigtige, men et øjebliks uopmærksomhed gør, at hola/hej flyver ud af munden på mig. Jeg har, trods ihærdig søgen, ikke kunnet udrede årsagen hertil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar