søndag den 8. november 2009

Orkanen Ida



















Størstedelen af mellemamerika og det sydlige Amerika har været ramt af en orkan ved navn Ida. Den tropiske orkan har indtil videre kostet 91 mennesker livet i mellemamerika. Den samler kræfter i det varme caribiske hav hvorefter den rammer kystområderne med voldsom kræft. Inde over land aftager styrken på orkanen og ender med en tropisk storm. Hvis den derefter når det varme hav igen, accelererer den igen ved hjælp af det varme vand og kan på den måde genopstå som orkan.

Det er ikke kun vinden med hastigheder på 160 km i timen, der laver ødelæggelser. Der medfølger altid flodbølger med 1-2 m høje bølger og som det absolut værste, regnen. I Nicaragua kom der på få timer 70 cm regn. Det medfører altid jordskred i de nordlige bjergrige egne af landet. Sidst da Nicaragua blev ramt af en orkan var i 2007 hvor Felix kostede 100 mennesker livet. Generelt rammer orkanerne den caribiske del af mellemamerika. Stillehavssiden og dermed Granada bliver generelt forskånet for disse.
Det var lykkedes os hernede at leve i fuldstændig uvidenhed om orkanen. Det var først, da gæster på hotellet, der skulle nordpå samt bekymrede venner hjemme, gjorde os opmærksom på orkanen. Så, mange tak for omsorgen, men hvis man lever i fuldstændig uvidenhed kan man faktisk overleve alt :-).














































































Ingen kommentarer:

Send en kommentar