onsdag den 2. november 2011

Dia de los muertos/De dødes dag













De dødes dag er også det, der kaldes Allehelgeners dag på dansk eller Haloween på engelsk – mest kendt fra amerikanske film, hvor børn og voksne aftenen før – på allehelgeners aften – klæder sig ud som spøgelser og uhyrer og laver græskarmænd med lys i.

Dia de los muertos startede som en Mexicansk tradition og har nu bredt sig til Central og Sydamerika. Hvor den engelske Haloween oprindelig er en gammel keltisk tradition, menes dia de los muertos at stamme fra Aztekerne. De brugte dagen på at hædre og fejre deres forfædre. Den hedenske tradition er med tiden blevet overtaget som en katolsk mærkedag. I Nicaragua indebærer det, at hele familien tager på kirkegården for at udsmykke gravene med blomster af alle slags. De dødes dag bliver kirkegårdene fyldt med liv. Folk kommer igennem det meste af dagen i en kontinuerlig strøm med favne fyldt med årstidens blomster og hjemmelavede kranse. Udenfor kirkegårdene er der talrige boder med blomster, mad og drikke, sælgere af lotteri og ikke mindst sælgere af nødder, popcorn samt candy floss.

Efter besøget på kirkegården går man til messe i sin kirke. Der er hele dagen igennem messer i alle kirkerne hvor man samtidig kan tænde et lys for de døde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar