torsdag den 8. januar 2009

Skoleindskrivning


Ja, så kom dagen for vores datter, Frejas skoleindskrivning. Vi har valgt en privat katolsk skole her i byen, for at give Freja mulighed for at få et netværk. Alternativet var en privat international skole i hovedstaden, Managua, ca. 50 min. herfra.


En skoleindskrivning i latinamerika starter med, at forældrene sammen med barnet møder op på den ønskede skole. Man har så en indledende samtale, i vores tilfælde med en katolsk søster, der fortæller om skolens værdigrundlag. Om holdninger, indstillinger samt attituder. Vi var selvfølgelig overbeviste katolikker (i hvertfald lige der). Man skulle fremlægge karakterblade, fødselsattest samt ikke mindst en dåbsattest. Frejas dåbsattest var desværre blevet væk i flytterodet (hun er ikke døbt, kun navngivet). Vi bestod det første interview og skulle derefter fremstilles for skolens rektor, mens Freja og hendes storesøster, Kimie, får en rundvisning på skolen af søster Claudia. Samtalen med rektoren bestod af en praktisk orientering om mødetidspunkter, skoleuniformer og betaling. Vi får her udleveret en liste over hvilke bøger samt hvilket tøj der skal indkøbes. I Nicaragua, og for den sags skyld også i resten af latinamerika, er skoleuniform obligatorisk. Vi tager ned til den officielle leverandør af skoleuniformer, en lokal skrædderforretning. Freja får herefter taget mål til hendes hvide skjorter samt blå nederdele. Dertil hører hvide knæstrømper samt sorte sko. Jeg husker selvfølgelig at lægge billeder ud af Freja, iført hele herligheden. Der er første skoledag den 26. januar kl. 7.00, hvor det også forventes at forældrene møder op.


I forbindelse med Frejas skolestart har hun selvfølgelig fået biblen på spansk. Billedet af Freja viser hende iført det nye skolesportstøj, der selvfølgelig også er obligatorisk. Træet i baggrunden er i øvrigt et mangotræ.

4 kommentarer:

  1. Glimrende med en katolsk skole. Så følger hun i faderens fodspor. Det kommer ikke til at tage lang tid før i skal på pilgrimsrejser i Moder Therasa fodspor...
    Dejligt at høre at alt går vel i mulighedernes land. Her i landet hygger vi os med influenzaepidemi. Hvornår godkender du mig på skype??
    Mange hilsener
    Kresten

    SvarSlet
  2. Hej Kresten

    Godt at høre fra dig. Vi har allerede købt billetten til Santiago de Compostela. Vi ser frem til dage med bøn og bodsgang samt renselse i iskoldt bjergvand. Jeg gætter på, at du også godt kunne trænge til en kold afvaskning. Jeg har uden yderligere kommentarer eller overvejelser godkendt dig. Hils resten af familien.

    Mange venlige tanker
    Martin

    SvarSlet
  3. Hej med jer.

    Det er dejligt at kunne følge jer og jeres færden.

    jeg får helt lyst til at komme forbi til en kop kaffe. men det må jo vente lidt.

    Hils omkring dig.

    Kærlig hilsen Kirsten

    PS hils Freja og sig tillykke med i fødselsdagen i sidste uge.

    SvarSlet
  4. Kære Kirsten
    Dejligt at høre fra jer. I skal altid være velkommen til en kop kaffe. Håber ellers at I har det godt og trives hjemme i kulden. Vi sad udenfor i går aftes på havnepromenaden og småfrøs. Det er utroligt så hurtigt man kan vænne sig til 26 grader.
    De bedste hilsner
    Martin & familie

    SvarSlet