fredag den 6. februar 2009

Søndag i Nicaragua


Efter en 6 dages arbejdsuge med 48 timer, ser nicaraguanerne frem til deres søndag. Dagen starter tidligt om morgenen kl. 8 med kirke. Derefter samles hele familien incl. bedsteforældre og oldeforældre. Man spiser sammen og så laver man en fællesaktivitet såsom at tage ud til havet for at bade, zoologiske have, tage i parken og spille bold. Det ser pudsigt ud første gang man ser en hel familie i indædt kamp om en bold, ung som gammel. Søndagen afsluttes gerne med, at hele familien tager ud og danser. Der findes talrige dansesteder hvor man åbner i løbet af eftermiddagen og med et levende orkester. Salsa og specielt merenque, der er den mest populære dans i latinamerika, danses. Rom og i særdeleshed øl er det foretrukne. Nicaraguanerne er generelt stille om mandagen.

Vores søndag foregik i Nicaraguas zoologiske have. Den ligger halvvejs mellem hovedstaden og Granada. Det koster 3 kr. for at komme ind. Vi var der sidst for 2 år siden og i mellemtiden er der sket talrige forbedringer. Standarden af dyrenes bure kan på ingen måde måle sig med vores egen i København, men til gængæld er der mange spændende dyrearter, som også lever i Nicaragua. Der er jaguarer, pumaer, jaguarundier, ocelotter, margays, caimaner, tukaner,tapirer osv. Da vi var der kælede en ung mand med en af ocelotterne gennem hegnet. Ocelotten, der er på størrelse med en los, virkede ikke uinteresseret. Den foretrækker jo selvfølgelig også helst mad der bevæger sig.
Man har samtidig i den zoologiske have investeret i et stort sommerfugle område. På et område som en fodboldbane flagre tusindvis af sommerfugle,kolibrier samt andre små farvestrålende fugle rundt. Man føler sig meget omsværmet og kan let få sommerfugle til at sætte sig på en.
Der er lagt link ud til billeder fra den zoologiske have.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar